Search
Close this search box.

8 obiceiuri financiare sănătoase pentru femei

3
Author picture

Founders Budget & Stuff

Știm… femeile au mai multe nevoi ca bărbații, deci un buget mai mare alocat pentru anumite categorii de cheltuieli. Vestea bună pentru tine, cea care vrei să fii în controlul finanțelor tale și să fii mai chibzuită cu banii este că multe din lucrurile din bugetul tău pot fi îmbunătățite pentru atingerea acestui scop.

Iată câteva idei care te vor conduce spre libertatea financiară mult dorită.

  • Nu face cumpărături la impuls

Mereu vor exista ispite, mai ales atunci când ești pe social media, sau atunci când treci prin fața unui magazin cu o vitrină pe care este scris mare “REDUCERI”, dar tu trebuie să fii focusată pe scop, așa că dă skip sau mergi mai departe. Multe din lucrurile pe care le cumpărăm la impuls nu sunt esențiale.

  • Gătește acasă

Mâncatul în oraș este cu siguranță fun, dar și costisitor. Cu 50 lei cheltuiți la restaurant fără ca măcar să te saturi, poți găti acasă o masă pentru toată familia. În această categorie intră și pachetul pentru servici. Pe lângă faptul că vei economisi prin pregătirea lui acasă, cel mai probabil va fi și mai sănătos decât ce poți cumpăra din oraș.

  • Organizează-ți mesele săptămânal

Ia-ți o zi pe săptămână în care să planifici mesele pentru săptămâna ce urmează. Obiceiul acesta îți va aduce multe beneficii, timp redus în pregătirea mesei, stres diminuat, un buget mult mai stabil pentru acest tip de cumpărături, timp pentru a căuta rețete noi pentru a-ți diversifica meniul și reducerea risipei alimentare.

  • Fă-ți listă de cumpărături

Dacă punctul 3 este realizat cu brio, atunci poți organiza cu ușurință și lista de cumpărături. Astfel poți merge la cumpărături o dată pe săptămână reducând șansa de a umbla prin magazine, cumpărând cea mai mare parte din necesar, iar restul produselor fresh le poți lua la nevoie de la cel mai apropiat aprozar.

  • Caută reduceri și promoții

Când îți dorești un produs, urmărește-l și cumpără-l atunci când este la reducere. Această regulă este valabilă de la haine, încălțăminte, cărți, electrocasnice, servicii diverse, cosmetice și până la bilete de avion. 

PS: urmărește atent prețul. Faptul că dintr-o dată apare cu eticheta “Redus”, nu înseamnă că atunci are și cel mai bun preț. 

  • Cosmetică la tine acasă

Alege să te descurci acasă cu o parte din serviciile de cosmetică pe care le folosești azi. Dacă tai de pe listă cel puțin unul dintre acestea, cu siguranță vei economisi cel puțin 100 lei/lună.

  • Închide-ți datoriile

Dacă ai datorii, fie la bancă, fie la o altă persoană, acestea nu îți permit să fi cu adevărat liberă financiar. Fă o prioritate din închiderea acestor datorii. Fă-ți un plan concret de bătaie și apucă-te de lucru.

  • Fă-ți lunar bugetul

Poate părea o activitate plictisitoare, însă în esență acest lucru ne ajută să ne construim o relație sănătoasă și echilibrată cu finanțele noastre.

Ia deciziile cu perspectivă pe termen lung. Fiecare decizie de azi îți va impacta viitorul.

Dacă ai nevoie de ajutor în acest proces, noi îți suntem alături. Nu ezita să ne scrii la secțiunea CONTACT.

 

Enjoy budgeting!




SHARE POST

You might also enjoy

8 obiceiuri financiare sănătoase pentru bărbați

Avem o veste bună pentru tine, cel care vrei să fii în controlul finanțelor tale și să fii mai organizat cu banii – multe din categoriile bugetului tău pot fi îmbunătățite pentru ca obiectivele tale financiare și personale să devină realitate.